Blog

7 januari 2019

Voor veel mensen is beginnen aan een nieuw kalenderjaar helemaal geen gemakkelijke opgave. Of, dat is het eigenlijk: het voelt meer als opdracht dan een schone lei.

Heel verwonderlijk is dat ook niet, omdat de overgang naar een nieuw jaar natuurlijk maar een ‘technische’ aangelegenheid is, maar wel eentje die gepaard gaat met een flinke hoeveelheid rituelen. Er wordt veel gegeten, veel gedronken, er zijn veel afspraken. En in zekere zin zowel te wéínig als tevéél tijd; het gaat te vlug om echt bij te komen, maar tegelijkertijd is er precies tijd genoeg om bepaalde zaken te ervaren die normaal verborgen blijven.

Stress en overbelasting uiten zich in pijnklachten, vastzittende emoties in blokkades, twijfels in onrust. Patronen worden helder, relaties komen door alle feestelijk bedoelde bijeenkomsten en sociale ‘verplichtingen’ onder druk te staan. Kinderen moeten vermaakt worden en/of het contact met de partner komt onder spanning. Of de eenzaamheid slaat juist toe.

Hopelijk herstelt de balans zich weer. Maar soms lukt dat niet en vallen voornemens, ervaringen en nieuwe stress nier meer logisch in elkaar en ontstaat een crisis in het systeem. Psychische en fysieke trauma’s eisen hun tol, de cumulatieve belasting zorgt voor een ruk aan de noodrem, ons lichaam geeft grenzen aan. Neem in dat geval gerust contact op om een afspraak te maken.

Zie voor eerdere blogposts s.v.p. de sociale media Facebook en Instagram en de professionele netwerksite LinkedIn. Verbinding leggen door respectievelijk ‘vrienden te worden’, ‘elkaar te volgen’ of ‘een connectie van elkaar te worden’ wordt zeker op prijs gesteld!